Selecteer een pagina
Aanstaande zondag, 7 mei vindt in Wellen de allereerste editie van het Belgisch Kampioenschap Modderspringen plaats. Vandaag nog een onbekende tak van sport, maar wat ons betreft een stevige kanshebber voor olympische selectie.

In een tijd waarin kinderen opgroeien in een beschermde bubbel, weg van de gevaren van de buitenwereld, zijn ravotten in de modder, spelen met vuil en simpelweg de natuur ervaren belangrijker dan ooit. In modder spelen versterkt het immuunsysteem en helpt bij weerstand tegen ziekte, allergieën en astma.

Daarnaast heeft het ook mentale voordelen: het stimuleert de verbeelding en moedigt kinderen aan om creatieve oplossingen te bedenken, obstakels te overwinnen en te improviseren; essentiële vaardigheden voor hun toekomstige leven.

Deelnemers zijn welkom vanaf de leeftijd waarop ze kunnen springen, er staat bovendien geen maximumleeftijd op de discipline. Modderspringen gaat het best op blote voeten, maar ook rubberlaarzen zijn toegestaan. De organisatie laat weten open te staan voor een (ecologische) wasproductensponsor en ziet af van iedere verantwoordelijkheid inzake vuile was.
De jury bestaat uit Richard Van der Vieren, bezieler van Wolvenkinderen en Sarah De Ceuster van REWILD. “Modder is het ongepolijste geheim van gelukkige kinderen” zegt Richard. In zijn boek “Wolvenkinderen” wijdde hij al een heel hoofdstuk aan de voordelen van modder. Hij zegt vooral te zullen toezien op de emotie, het spektakel en plezier bij het jureren van de winnende sprong.

Josephine van REWILD is zondag verantwoordelijk voor optimale moddercondities. “Het belooft mooi weer te worden in Wellen, maar we zullen de natuur een handje helpen. Ik raad deelnemers aan deze week alvast te trainen. Officiële trainingsinfrastructuur is er nog niet in Vlaanderen, maar met een emmer water en een zachte ondergrond is vrijwel ieder terrein geschikt”.

De wedstrijd zal meteen gevolgd worden door de inhuldiging van onze nieuwe Belgische trots; een land dat met haar modder de wereld al verbaasde bij het veldrijden en er opnieuw haar pioniersrol in zal bewijzen dit weekend.
Er wordt een heus prijzenpakket samengesteld voor de winnaars, en geen enkele deelnemer zal naar huis gaan met lege handen :)
Wil je je optimaal voorbereiden op dit kampioenschap? In ons boek “Wolvenkinderen” werd een heel hoofdstuk gewijd aan modder. Ook geschikt als last minute communiecadeau.

Enkel deze week krijgen jullie overigens GRATIS VERZENDKOSTEN als je bij het uitchecken de code "MODDERWORST" ingeeft. Deze actie is geldig tot en met 07 mei 2023.
Er is bovendien nog veel meer te beleven op “Wild Things Fest”. Het is een natuurfestival voor alle bosmensen, buitenluchtsnuivers en natuurliefhebbers.

Workshops, sprekers, een knisperend vuur, netwerken met gelijkgestemden, modder en spel. Kom zelf ontdekken wat de natuur met je doet! Het gaat je deugd doen, beloofd! 

Bekijk hieronder het programma! Ik heb al een aantal zaken aangeduid die jullie zeker niet mogen missen, maar eigenlijk is het aangewezen dat je gewoon overal langsgaat.

PRAKTISCH

Zondag 7 mei 2023
2:00pm – 6:00pm
Kleinaartstraat 51, 3832 Wellen, België

Het Belgisch Kampioenschap Modderspringen vindt plaats op zondag 7 mei 2023 tijdens het Wild Things Fest, Kleinaartstraat 51, 3832 Wellen.
Aanvang Wild Things Fest: 14u, vooraf inschrijven is niet nodig.
BK Modderspringen: 16h
Toegang Wild Things Fest voor volwassen deelnemers en toeschouwers is €15, kinderen €5, gezinnen €25
tickets kan je kopen op de website van Rewild.be


Blijf wild (en vuil),
Richard & de roedel