Selecteer een pagina

De eerste dag van September, op een geheime plek diep in de velden, vond een bijeenkomst plaats die ver buiten het gewone viel. Er waren wolvenkinderen afkomstig uit alle uithoeken van het land voor dit ritueel. Ik had twee oude connecties samengebracht om samen met mezelf deze dag te runnen. Faisi de danser, en Hawkeye de firekeeper. Het bleek een magische combinatie.

Mijn bloedbroeders, Niels en Maarten (ook bekend van de band SWMPWLKR) waren ook van de partij om ons te voorzien van live drums.

Hier is een kleine recap van hoe de dag zich ontvouwde, herinneringen wevend die geen van ons ooit zal vergeten.

War Paint en Krijgersgeest

Iedereen die aankwam kreeg zijn gezicht beschilderd als een krijger. Het was een ritueel dat ons onmiddellijk bond, elke penseelstreek een symbool van onze innerlijke wildheid. Het jongste Wolvenkind, Livia, bleek een natuurtalent te zijn in het aanbrenngen van “war paint”.

Animal Flow met Faisi

Toen nam Faisi het over. Hij is een danser die ik ken uit een ander tijdperk van mijn leven, we maakten ooit verschillende videoproducties die miljoenen views scoorden. Hij gaf ons een workshop ‘primal movement’ of ‘animal flow’. De wolvenkinderen werden helemaal meegesleept. Faisi liet hen zien hoe te bewegen als dieren – kruipen als een tijger, springen als een kikker. Het was een wonderlijk gezicht. Funny sidenote… de volgende dag waren we allemaal serieus stijf. We gebruikten blijkbaar spieren die je verder niet alle dagen inzet.

Zelfgemaakte Speer: Een Les in Oeroude Skills

Na Faisi kwam mijn eigen bijdrage. Ik leerde de kinderen een vaardigheid die je ook kan terugvinden in ons boek. Namelijk hoe ze hun eigen wapen konden maken, in dit geval een speer. Gewapend met houten stokken en messen (en dunschillers) gingen we aan de slag. Je had hun ogen moeten zien glinsteren toen hun stokken transformeerden in primitieve wapens. We maakten een arsenaal speren om U tegen te zeggen, onze voorouders zouden trots geweest zijn.

Drumcirkel en Krijgerdans

Met onze vers geslepen speren in de hand kwamen we in een cirkel om te drummen. Mijn bloedbroeders Niels en Maarten leidden de sessie, en al snel waren we allemaal verloren in het ritme. HEYA HEYA … HEY HEY… De wolvenkinderen, aangemoedigd door het trommelgeluid, schreeuwden oorlogskreten en toonden enkele krijgersbewegingen die ze eerder hadden geleerd.

Portretten in golden hour

Terwijl de zon onderging en het landschap in een gouden gloed zette, was het het perfecte moment voor mij om een ‘krijgersportret’ van iedereen te maken. Elk gezicht, beschilderd en verlicht door het laatste licht van de dag, vertelde zijn eigen verhaal..

Youtube compilatie van enkele portretten.

Vuurceremonie

Daarna werd het tijd om ons eigen vuur te maken. Met vuurstaal en droog hooi wisten we al snel (hoest) een warme, uitnodigende vlam te creëren. Het was een ritueel dat ons allemaal bond, een symbool van onze gedeelde menselijkheid.

Voor de grand finale nam Hawkeye het roer over. Deze oude vriend, een meester in vuur, bracht een spectaculaire vuurceremonie. Vlammen dansten en kronkelden, alsof ze de drumbeats en dierlijke geluiden van eerder op de dag echooden. We waren allen gehypnotiseerd, verloren in het moment.

Tussen de wolvenkinderen, tussen het ritme van de drums en de warmte van het vuur, vonden we iets dat zeldzaam is in deze moderne wereld: een gevoel van echte, rauwe verbinding. Met de natuur, met het vuur… Het was een nacht die geen van ons snel zal vergeten.

Interesse om een cirkel bij te wonen?

Meerdere keren per jaar brengen we onze tribe samen voor bijeenkomsten op geheime locaties. Amsterdam, Ibiza, Bratislava, Kaapstad, Mallorca, Berlijn staan allemaal op de planning voor de nabije toekomst, maar de eerstvolgende is in België tijdens de volgende volle maan eind deze maand.

Stel je voor: vreugdevuren hoger dan huizen, muziek die nog lang nadat de trom is gestopt in je borst blijft knallen, en nachten waarin de lucht zo helder is dat je de volgende dag al kunt zien. Een kruisbestuiving van alles waar wij bij Wolvenkinderen voor staan.

Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

De datum van de eerstvolgende Belgische cirkel is wel al bekend. 30 september 2023. Volle maan. Lubbeek. Wegens beperkte plaatsen werd hiervoor een wachtlijst aangelegd. WACHTLIJST BELGIË. Wanneer de tickets beschikbaar komen, hoor je dat altijd eerst via email.

Blijf wild,

Baba Rich